Zamietli vznik ďalšej súkromnej vysokej školy

03.07.2012 Bratislava

Bratislava 3. júla (TASR) - Akreditačná komisia (AK) zamietla vznik ďalšej súkromnej vysokej školy. Na Slovensku mala záujem pôsobiť Vysoká škola ekonómie a podnikania, komisia jej žiadosť posúdila a nesúhlasí s udelením štátneho súhlasu.

"Jej vyjadrenie sa opiera o skutočnosť, že v čase akreditácie vysoká škola nespĺňa kritériá na uskutočňovanie študijných programov v prvom stupni štúdia interkultúrny manažment a obchodné podnikanie a odporúča ministerstvu školstva žiadosť zamietnuť," informoval TASR hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Nová vysoká škola by bola podľa Akreditačnej komisie iba kvantitatívnym rozšírením ponuky už jestvujúcich študijných programov alebo obdobných študijných programov.

"S týmito závermi Akreditačnej komisie sa stotožňujem, nakoľko naše školstvo nepotrebuje duplicitu a kvantitu, ale kvalitu a pridanú hodnotu," zdôraznil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič. Vláde SR preto navrhuje neudeliť jej štátny súhlas.

Žiadosť o súhlas v mene štátu na oprávnenie pôsobiť ako súkromná vysoká škola pod názvom Vysoká škola ekonómie a podnikania podala rezortu školstva 27. septembra 2011 právnická osoba BRATISLAVSKÁ AKADÉMIA, s. r. o. so sídlom v Bratislave.
 

Vyberte región